Tendinte Webdesign 2015-2016 | Idea Perpetua
title
 

Tendinte Webdesign 2015-2016

In ultimii ani, se poate afirma cu tarie faptul ca internetul reprezinta unul dintre importantele aspecte ale vietii de zi cu zi, fara de care o mare parte dintre oameni nu-si mai pot imagina existenta. Fie ca este vorba de entertainment si socializare, fie ca este vorba de obtinere a informatiilor si business, internetul este parte integrata a vietii noastre.
Asadar, cresterea importantei internetului, precum si a numarului de utilizatori, a atras dupa sine evolutia conceptului de Web Design, intrucat, dat fiind numarul mare de pagini Web, felul in care o pagina se prezinta, poate constitui un factor decisiv in ceea ce priveste fidelizarea vizitatorilor, atragerea clientilor sau livrarea unor informatii de interes pentru utilizatori de tot felul.

In continuare vor fi prezentate cele mai populare tendinte ce vor caracteriza web design-ul in perioada 2015-2016, precum si principalele caracteristici ale acestora.

 

 

 

Originalitatea ca element cheie in elaborarea website-ului.

Importanta originalitatii in ceea ce priveste realizarea unui website a devenit cruciala, intrucat, dat fiind numarul mare de pagini web ce se aseamana izbitor intre ele, devine aproape imposibil de evitat monotonia, fapt ce descurajeaza atractia utilizatorilor fata de site-ul respectiv, scazand astfel si sansele paginii web de a ramane in memoria celor ce o acceseaza.

De asemenea, prin continutul original, creste posibilitatea ca vizitatorii sa rezoneze cu compania respectiva, astfel fiind creat si atasamentul fata de aceasta, fapt ce poate duce la transformarea acestora in clienti.

Importanta crescuta a utilizarii fonturilor personalizate

Fara doar si poate, evolutia din ultimii ani a tot ce inseamna web design, a dus la reducerea limitarii la fonturile clasice precum Arial sau Verdana, fapt ce incurajeaza creativitatea web designerilor.

Asadar, alegerea inspirata a fonturilor poate constitui un avantaj major in ceea ce priveste modul in care pagina si continutul acesteia se prezinta in fata vizitatorilor, oferind o nota de originalitate si de atractivitate, astfel fiind generat atasamentul fata de pagina web respectiva sau fata de compania care o utilizeaza.

Evolutia design-ului plat (Flat Design)

In ultimii ani, s-a remarcat cresterea popularitatii design-ului plat, simplist, usor de folosit si care de asemenea ofera o experienta vizuala unica vizitatorilor.
Pe langa aspectul pe care acest tip de design il ofera vizitatorilor, un alt plus de valoare este oferit de usurinta pe care o confera in utilizarea paginii, fiind usor de utilizat chiar si pentru persoanele mai putin experimentate in ceea ce priveste navigarea pe internet.
Un alt mare avantaj este reprezentat de stimularea creativitatii web-designerilor.

Utilizarea widget-urilor pentru a facilita navigarea eficienta.

Despre widget-uri se poate afirma cu siguranta faptul ca aduc un plus de eficenta in ceea ce priveste navigarea pe site-uri, intrucat reduc timpul cautarii, eficientizand intregul proces de gasire a informatiilor dorite.

De asemenea, pe langa utilitatea pe care o aduc din punct de vedere al eficientei cautarilor, acestea ofera o experienta unica fiecarui vizitator, prin originalitatea in care se prezinta si prin care usureaza procesele de cautare a informatiilor.

Inlaturarea elementelor de design neesentiale in favoarea simplicitatii.

Este o noua idee in design care spune ca un design este complet atunci cand toate elementele neesentiale au fost eliminate. In 2015-2016 vom vedea ca tot mult mai multe idei de acest tip ca se vor fructifica, designerii cautand multe posibilitati de a creea site-uri cat mai simpliste.

Acestia au eliminat practic multe decizii pe care site-urile actuale le detin. De exemplu: culorile de fundal puternice, multitudinea imaginilor, machete sofisticate etc. In schimb, acestia au optat pentru un design simplu si curat fara a scoate in evidenta detalii inutile.

 

De ce sa apelati la o companie specializata de webdesign ?

Fara o companie de web design nu puteti exista! Pentru ca fiecare pagina formata din informatii, linkuri, butoane, poze, etc este creata de o companie specializata! Va ajuta sa va construiti afacerea online, intr-un stil modern, usor de gasit si de folosit.Pentru ca aceasta munca implica nenumarate operatiuni, aveti nevoie de o intreaga echipa care sa se ocupe de viitorul business online pe care dumneavoastra doriti sa-l dezvoltati.
Toate proiectele trebuiesc tratate cu acelasi profesionalism, fie ca este vorba de un proiect mare sau unul mic.

 

Ce este necesar pentru realizarea unui site web ?

  • 1. Analiza preliminara
  • 2. Concretizarea ideilor
  • 3. Schitarea elementelor vizuale si compunerea structurii site-ului
  • 4. Programarea paginilor web in HTML, CSS, Javascript, etc
  • 5. Testarea site-ului
  • 6. Schimbarea partilor care nu corespund tintei
  • 7. Publicarea site-ului pe Internet sau pe Intranet
  • 8. Modificarea ulterioara si relansarea, dupa nevoile clientilor sau ale timpului

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Aproximativ 58% din firmele actuale utilizeaza website-ul ca instrument principal de promovare online.

Concluzii

Concluzionand asupra acestor tendinte de webdesign predominante in momentul de fata, se poate afirma faptul ca, prin originalitatea si utilitatea pe care o confera paginilor web, reusesc cu brio sa aduca valoare adaugata tuturor site-urilor ce le urmeaza, facand din simpla navigare pe acestea, o experienta placuta, astfel convingand vizitatorii sau posibilii clienti sa revina si sa dezvolte atasament fata de compania in cauza.

Post a comment