title
 

SRL-D 2016 – Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii debutanti in afaceri

La data de 23 martie, Departamentul Pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism (DIMMMAT) a lansat spre consultare „Procedura de implementare a schemei de ajutor de minimis prevazuta in cadrul Programului pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii debutanti in afaceri”.

Programul este menit sa stimuleze dezvoltarea microintreprinderilor in anul 2016, prin oferirea oportunitatilor de finantare catre intreprinzatorii debutanti in afaceri.

Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii debutanti in afaceri este finantat din Bugetul de Stat cu o suma de 22.700.000 lei pentru cele 8 regiuni de dezvoltare.

22.700.000

Data estimata de lansare a apelurilor de proiecte

In momentul de fata, Programul „SRL-D 2016” nu s-a lansat.
Data estimata de lansare a Programului este in luna Aprilie 2016, demararea implementarii proiectului avand loc dupa semnarea Contractului de finantare, la sediul OTIMMC.
Data de la care este activa inregistrarea si completarea on-line a planului de afaceri in vederea obtinerii finantarii va fi comunicata pe site-ul institutiei (www.aippimm.ro) cu cel putin 5 zile inainte de data inceperii procesului de inregistrare propriu zis.

Demararea implementarii proiectului are loc dupa semnarea Contractului de finantare, la sediul OTIMMC.

Contributia beneficiarului

Contributia beneficiarului este reprezentata de minim 50% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului. Nu exista o valoare maxima a proiectui, insa Alocatia Financiara Nerambursabila este de maxim 50% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului, si nu depaseste mai mult de 45.245 lei/beneficiar.

50%

Conditiile cheie de eligibilitate:

Pentru incadrarea in Program, microintreprinderea trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:

Forma de constituire a societatii sa fie SRL-D (Societate comerciala cu raspundere limitata – debutanta);
Sa se incadreze in categoria microintreprinderilor;
Sa fie infiintata de un intreprinzator debutant ca asociat unic sau cu cel mult 5 intreprinzatori debutanti asociati;
Sa fie administrata de asociatul unic sau de unul sau mai multi administratori dintre asociati;
Sa fie administrata de asociatul unic sau de unul sau mai multi administratori dintre asociati;
Sa aiba in obiectul de activitate cel mult 5 grupe de activitate prevazute de clasificarea activitatilor din economia nationala in vigoare;
In cele 5 grupe de activitate nu pot fi incluse ca obiect de activitate al societatii urmatoarele grupe disponibile

Vizualizati

Sa nu fi beneficiat de alocatie financiara nerambursabila in cadrul Programului in anii anteriori;
Sa nu fi depasit plafonul de minimis de 200.000 Euro pe durata a trei exercitii financiare pentru o intreprindere unica.

Calcularea punctajului planului de afaceri se face in timp real si transparent la transmiterea de catre aplicanti a sectiunilor din aplicatia software conform grilei de evaluare disponibile Vizualizati Grila de Evaluare

Activitatile/investitiile finantabile

  • Investitiile in active corporale (terenuri, constructii, spatii, mobilier, echipamente tehnologice, autoutilitare etc.);
  • Investitiile in active necorporale (brevete de inventie, design industrial, marci de produse si servicii, etc.).

Alte costuri de operare:

 

 

COSTURI CURENTE

(materii prime, marfuri, materiale consumabile, materiale auxiliare)

 

 

SERVICII EXTERNE

(contabilitate, consultanta, etc)

 

 

COSTURI DE TRAINING SI FORMARE PERSONAL

 

 

COSTURI LEGATE DE PROCESUL DE VANZARE

 

 

COSTURI ADMINISTRATIVE

 

Alte informatii esentiale
  • In vederea inscrierii in cadrul Programului, operatorul economic va completa si transmite on-line planul de afaceri incepand cu ora 10.00 a primei zile de inscriere, timp de 15 zile calendaristice de la demararea inscrierii in Program, pana la ora 20.00 a ultimei zile de inscriere, cu posibilitatea de prelungire a termenului pana la epuizarea bugetului.
  • Pentru a obtine informatii detaliate privind aceasta oportunitate de finantare, va incurajam sa descarcati si sa parcurgeti Procedura de implementare a schemei de ajutor de minimis prevazuta in cadrul Programului pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii debutanti in afaceri disponibila la http://www.aippimm.ro/articol/programe/proiecte-proceduri-2016-modificate-in-urma-reuniniunii-ccdimm/proiect-procedura-implementare-srld-2016

Pentru mai multe detalii privind procesul de aplicare pentru finantare sau orice alte informatii specifice, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

Posteaza un comentariu