title
 

Informatii actuale despre ajutorul financiar nerambursabil prin intermediul Programelor finantate din Bugetul Statului Roman

In data de 05.07.2016, echipa de consultanti ai Idea Perpetua a participat la o sesiune de informare privind programele nationale de asistenta financiara nerambursabila, finantate din Bugetul Statului Roman, organizata la Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri.

Pe parcursul sesiunii au fost oferite informatii de interes pentru potentialii beneficiari ai programelor. Aceste informatii vor fi evidentiate in prezentul articol.

In momentul de fata au fost transmise spre publicarea in Monitorul Oficial 4 dintre programele finantate prin Bugetul de Stat:

Programul national de microindustrializare – MICROINDUSTRIALIZARE

Programul national pentru infiintarea si dezvoltarea IMM-urilor in mediul rural – RURAL

Programul national de dezvoltare a activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata – COMERT

Programul national pentru dezvoltarea antreprenoriatului in randul femeilor din sectorul IMM – FEMEIA MANAGER

Data orientativa de deschidere a apelurilor este 18.07.2016, insa data exacta insa nu se cunoaste, urmand sa se afle cu 5 zile inainte de inregistrarea propriu-zisa, prin publicarea pe site-ul institutiei (http://www.aippimm.ro/).
Codul CAEN pentru care se solicita finantare trebuie sa fie autorizat, sau in cazul in care acesta nu este autorizat la data depunerii cererii de finantare, trebuie adusa dovada autorizarii la depunerea decontului.
Pentru eliberarea certificatului constatator extins exista posibilitatea bifarii „Fonduri IMM”, in cererea de eliberare a acestuia.
In cazul in care exista relatii de familie intre posesorii unor companii solicitante, acestea vor fi considerate intreprinderi legate.
Ofertele introduse in sistem la depunerea proiectului trebuie sa fie identice cu bugetul proiectului.
Cursul Euro se va calcula in functie de cursul din ziua publicarii in Monitorul Oficial a programului pentru care se solicita finantare.
In cazul in care societatea care solicita finantare nerambursabila este neplatitoare de TVA, cheltuielile cu TVA din cadrul proiectului nu sunt eligibile, acestea urmand sa fie suportate de solicitant.

Echipa de consultanti Idea Perpetua ofera servicii de consultanta in scriere de proiecte cu un grad ridicat de valoare adaugata pentru beneficiari si comunitate. De asemenea, compania noastra furnizeaza servicii de Management de Proiect prin asistarea beneficiarilor in gestionarea activitatilor si a indicatorilor de performanta precum si activitati de monitorizare si raportare catre institutiile competente.

Pentru mai multe detalii despre Programele Finantate de Bugetul Statului sau orice alte informatii specifice, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

Posteaza un comentariu